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Bottle of Château Vannières Rouge Bandol AOC from Colette Boisseaux

Château Vannières Rouge Bandol AOC 2020 - Colette Boisseaux

Only available as a box of 6
CHF38.95
CHF233.70 for 6 bottles
CHF5.19/10cl
  • 05.07.2024
  • Free delivery for orders over CHF 99.–
  • 3% quantity discount for orders over 24 bottles
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Item no. 1166009

Château Vannières Rouge Bandol AOC 2020 - Colette Boisseaux

About the wine

Fertile and picturesque landscapes of Provence give us these grapes, from which the winemaker from the French winery Colette Boisseaux conjures up this red wine with refinement and sensitivity. With the provocative Grenache 2013 — Château Vannières Rouge Bandol AOC, nuances and accents are redefined. Culinary tip from Flaschenpöstler: This grenache can be served very well with spicy dishes or vegetables.

Colette BoisseauxRed wine | 75cl14.5Die Cuvée aus Grenache, Monastrell und Cinsault enthüllt eine belebende Kraft mit einem vielfätigen Geschmack.
Tasting note
The vinification at this winery is very traditional, However, is slightly different from the usual ones in Bandol methods. Eric Boisseaux is a follower of the traditional “Foulage”, in which the berries are carefully crushed and the skins in prolonged contact with the fermenting juice stay. This produces better and more extracts. The French trade press (La Revue des vins de France e.g.) regularly raises the wines of Château Vannières stands out as a top-class bandol. This is not least due to the cheap prices.
Culinary recommendation
Zu Burger mit Blauschimmelkäse, scharfem Essen und würzigen Gerichten empfehlen Ihnen die Flaschenpöstler diesen Château Vannières Rouge Bandol AOC. Im folgenden Zeitraum liegt die ideale Genussphase dieses Weins: Bis 2028.
Vinification
Angaben über Vinifizierung: Die Vinifikation auf diesem Weingut ist sehr traditionell, unterscheidet sich jedoch leicht von den in Bandol üblichen Methoden. Eric Boisseaux ist Anhänger des traditionellen "Foulage", wobei die Beeren sorgfältig gequetscht werden und die Häute in langem Kontakt mit dem gärenden Saft bleiben. Davon entsteht besserer und mehr Extrakt. Die französische Fachpresse (La Revue des vins de France zB.) hebt die Weine von Château Vannières regelmässig hervor als Bandol der Extraklasse. Dies nicht zuletzt wegen der günstigen Preise.
More information
Allergy information: Contains sulfites

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